tisdag 31 maj 2011

KONTRASTER

Tänkte visa lite för er vad som händer med mig när vi tränar/tävlar. Ibland försöker man förklara för folk att man blir nervös och kan inte få saker att fungera men det går inte riktigt hem. Finns säkert dem som tycker det är korkat att visa en sådan kass tävling som vi gjorde i helgen MEN för mig är det mest intressant att se skillnaden. Är fullt medveten om att jag måste lösa detta på något sätt men kanske man inte alltid bara kan lasta hunden.

TÄVLING


TRÄNING

6 kommentarer:

mia sa...

känner så med dig, vilken skillnad. Har haft likadant med min briard. så jag vet vad du pratar om, har själv lite tankar om vad som gick fel för oss, det är många små saker och i dag tävlar jag henne inte längre hon är 8 år. Men med Carma har jag gjort en sak annorlunda genom att tävlings träna henne lite mer en vad jag gjorde med briarden. Man blir lika nervös men man kan överaska med att belöna "på Tävling" vet inte om det är lösningen men en tanke i alla fall;-)
titta lite på ditt kropsspråk på filmerna, jag tycker det ser ut som dina armar är lite mera bakåt och stela på träning och lite slappare på tävling?? som sagt jag vet hur det känns och jag tror du fixar det här Zeke är ju inte så gammal
och det ser ju så fint ut på träning
Lycka till - de blev ett långt inlägg;-)))
mvh marie&carma

Kenzo sa...

Ni KAN! Nu ska det bara fungera på tävling också! Tror också mycket på träningstävlingar och att på det sättet skapa tävlingssituationen med allt vad det innebär. Har till och med använt träningstävlingar till att ibland bara leka med Kenzo, ibland köra en ingång och ibland länka några moment. Ha det fint

Ann-Sofie sa...

Ja det är nog bara att konstatera att när vi både ser ut, låter o andas annorlunda samt dessutom inte alls är lika villiga att förstärka o när det finns saker runt omkring som vi inte tränat på så är det inte alls lätt att vara hund <3
men sannerligen inte lätt att vara matte heller.
Kram på dig från mig o du ska se att vi hämtar upp oss lite till mans framöver.

Lena sa...

Men Matilda, SÅ konstigt är det inte....på träningen belönar du OFTA men på tävlingen inte alls....de är så klipska de små liven....du får köra kedjor på träningen mer utan belöning! Jag börjar varje träningspass med att se till att Tekla är rastad ordentligt, sedan har jag någon som kommenderar en kedja på 2-5 "grejor" som hon kan. Vi gör det precis som vi var på tävling. Sedan en MAX belöning efter kedjan är färdig. SEN tränar jag detaljer med belöning när det är "rätt". Tekla går mycket "bättre" sedan jag börja med det! Värt att prova :))

Anonym sa...

Hej tittar in här ibland :D
Är bara så dålig på att lämna avtryck ;)
Jag tror inte att det är bara belöningen som uteblir som felar. Jag tror inte att det är det som är felet att Zeke tycker att det luktar väldigt gott på planen. Det som slog mig när jag tittade på filmen är att jag tror att han omvänder beteende, verkar som att det är något han stör sig över, antingen på planen eller vid sidan om, tycker det är lite jobbigt. För han verkar även dämpad mot träningsfilmen. För så över hela planen tror inte jag att det finns så mycket spännande dofter, okej på en utställning men inte en lydnadsplan ;) Apporteringen o hoppet som jag tror att han verkligen tycker är skitkul så är det skillnad än mot dom andra momenten , Jag tror också att om det var belöningen som saknades så skulle han bara bli "värre och värre" alltså gå bra o börja nosa mer o mer, inte börja så. Rutan , jag tror att han var konfundersam över den lilla boden som han kollade upp lite snabbt ;)Jag skulle fundera på planen, omgivningen om det finns något sammarband där han går sämre o bättre. Har han tex varit på den planen innan ? eller kvittar det om det är en känd eller okänd plan? Är det stökigt vid sidan av planen ? Väder ? Ljud ? mm
Jag skulle nog inte dra ner på belöningen på honom förrens du verkligen har kommit på vad det är, är det belöningen eller stör han sig på något mm För om du ställer större krav på han utan at5t lösa problememt så tror jag att det kommer bara bli värre. Gäller komma på varför han gör det, först brukar jag studera hur dom beter sig, kollar på kropps språket först på hunden sen människan ;) . Just att han har svårt att ligga på tävling tror också att det beror på att han inte riktigt är bekväm i situationen.

Viktigast tror jag att man skapar en större tryghet och mer förtroende för dig i jobbiga situationer.
Sen från o med från första gången jag tar med mig valpen på en lydnadsplan så får dom inte nosa, aldrig någonsin även då som 8-9 v valp ;)


Var o tittade på Cesar, han sa något så här Vi säger till våra hundar att göra si o så men vi är väldigt dåliga på att lyssna på vad hundarna säger till oss. Har verkligen försökt ta mig till det.

Jag behöver heller inte ha rätt för den delen ,när jag såg filmerna var det detta som slog mig ;) Bara lite tankar ;)

Lycka till framöver!

Catherine o goldisarna

Anna och Juni sa...

Tävlingsträning! Superviktigt att träna på tävlingslik situation. Plocka med allt i träningen; kommendering av okänd person på okänd plats, ingång på planen varje gång ni tränar etc. Och få tillfälle att belöna då hunden behåller fokus.

Det är ju väldigt vanligt att det blir så här när hunden ser för stor skillnad på tävling och träning. Men som tur är gå det ju att göra någonting åt det :)

Lycka tilL!