lördag 6 augusti 2011

GODKÄNT SIM & RÄDDNINGSPROV x 2

Vilken dag det varit! Idag var det dax för de som ville att ta sim och räddnings provet. Vi hade inte tänkt ta det nu med Ellie och därför inte tränat heller. Men väl på plats så tyckte jag att det är väl bara att testa det värsta som kan hända är ju att hon inte klarar det. att hon kan simma vet vi MEN hon apporterar inte gladeligen och hon har aldrig bogserat in någon tidigare. Vi bestämde oss i alla fall att satsa och köra och även Zeke skulle få starta - blir dock inofficiellt eftersom golden inte är godkänd vatten räddnings ras - för skojs skull.

Först ut var Martin och Ellie och man såg att Martin var rätt nervös. Simningen gick kanonfint och likaså bogseringen. här brås hon nog på pappa harry för hon är verkligen en naturbegåvning. Och efter 2 godkända moment var det dax för apporteringen. På apporteringen måste hunden upp på land för godkänt resultat och Ellies problem är att hon gärna släpper precis in till kanten. Första gången så gjorde hon precis så och Martin fick göra om. Vi bestämde oss då för vårt första val tennisboll - varför står man inte fast vid plan A - och då apporterade hon sååå fint. Martin fick jobba lite på henne för att hon skulle hela vägen upp på land men oj vad stolt han var efter detta. Godkänt Sim och Räddningsprov och det var han och Ellie som fixat det själva.


Efter det så körde Tini med sin ambra efter mycket övertalning från oss. Och det ska hon vara glad för att vi tjatade på henne för de fixade också det galant. härligt och GRATTIS till er.

Sist ut var Zeke, min hjälte. han fixade alla sina moment strålande och matte var stolt över sin lille prins. Många hundar kan tycka det är läskigt att bogsera in människor men inte Zeke. Han kollade sig över axeln och konstaterade att "där hänger du" och sedan simmade han på så fint. När det gällde apporteringen fick vi också lite gratis träning i svåra igångar och uppgångar vilket kändes mycket lovande inför kommande workingtest.  

Ikväll blir det fest för att fira alla duktiga hundar och imorgon beger vi oss hemåt.

8 kommentarer:

Tini sa...

Ja,det var verkligen en lyckad helg.Och jag är super glad att ni övertalade mig,eller rättare sagt att Martin starta med ambra för annars hade det nog inte blitt av. Så tack för det:)
Stort Grattis till er också.Ni har Kanon hundar...

Hanna aka Lilla My sa...

Grattis!!!

Gittan sa...

Grattis:) Vad kul!!

Linda sa...

Häftigt!!
Grattis :)

Camilla sa...

Stort grattis till er och era duktiga hundar!

Sandra, Thyra o Lhine sa...

Grattis! Kul att även Zeke fick vara med, trots att han är av fel ras.

Sv: Ja, tanken är att Lhine ska bli nästa freestylestjärna. Det är himla kul att pyssla med : )

Kenzo sa...

Stort grattis till er!!!

Anonym sa...

Grattis!
Ni verkar ha haft härliga dagar, hoppas ni får lika trevligt på specialen skule gärna varit där med er men tyvärr så går det inte i år.
Önskar er nu lycka till. / Kati