lördag 13 augusti 2011

VAD HÄNDE?!?

Är fortfarande frågan jag ställler mig. Min faktiskt kanon duktiga hund gick ut i skogen och var någon helt annan. han kunde knappt markera och låg och sov mellan stationerna - de som träffat han vet att de tär inte likt han - och var allmänt ofokuserad. Vi tar det från början...

Fyra stationer var det och vi hade hört dagen innan att många haft problem på vattnet - mer än hälften nollade - och jag var därför helt bombsäker på att jag vill inte gå till vattnet först. Vi behöver medgångar för att stärka upp självförtroendet.
Nu fick man tyvärr inte välja själv vart man ville gå och givetvis blev vi tilldelade vattenstationen. Ja, ja bara att bryta ihop och bita ihop.

STATION 5
Väl framme hann jag se några hundar och visst hade de problem, men det kändes ändå inte som en omöjlighet. En lång markering som landade bakom vassen med tyngdpunkt även på fotgåendet. Det började kanon för oss ett näst intill perfekt fotgående - jaktfot - med en kanon markering men sedan hände något vid igången. Det var bambu man stod på och när Zeke flyttade sig så knäcktes de - som att marken försvann - vilket gjorde att han blev mycket tveksam till att gå i vattnet. Väl i vattnet hade han redan tappat fokus på markeringen och nollan var ett faktum. Inte den starten vi ville haft...

STATION 4
Nästa station vi kom till var en ruta med två markeringar på vardera värd 10 poäng. Det här skulle normalt sett varit Zekes parad ruta men eftersom att allt skulle kludda idag så missade han första markeringen då han missade nedslaget eftersom han tittade på skytten - något vi måste träna på - och med enbart hörselmarkering så gick han bort sig eftersom att fokus fortfarande låg på skytten. Han jobbade på bra men hamnade i fel vind och lyckades inte få in den.
Den andra markeringen spikade han skitsnyggt med full fart in och hem med avlämningen i hand. Vet faktiskt inte vad hon drog för här eftersom att vi bara fick 8 poäng.

STATION 2
Här var det en dubbelruta och ännu ett skräckmoment. Först en markering som landade precis bakom en mur - vi har aldrig tränat det - och vi hade sett många hundar som antingen sprang för långt över muren eller stannade innan. Sedan efter det lades ett linjetag ut på samma ställe. Hade ingen aning om vad Zeke skulle hitta på här. Markeringen gick fint, tyvärr var han tvungen att kolla lite vad kastaren gjorde innan han kom hm vilket resulterade i 2 poängs avdrag ner till 18 poäng. Sedan var det dax för linjetaget och det var för svårt för oss - har ju tränat linjetag max 5 gånger - men han fick in den efter mycket strul men då det inte längre var ett linjetag så blev poängen bara 2.

STATION 4
Detta blev vår sista station och min motivation var inte speciellt hög efter misslyckandena på de andra rutorna. Här var det dessutom ett närsök som vi inte heller tränat så mycket på. MEN söka kan han och jag visste att får jag bara ut han en liten bit så kommer det fungera fint. 4 dummies i en grandunge/snår skulle in på 2 minuter. Fick ut han fint och man såg att han bökade runt och letade. Efter en kort stund stack han ut huvudet men hade då två dummies i munnen, vilket ju resulterade i dagens 2:a nolla.

Jag är egentligen nöjd med prestationen i sig eftersom att många av dessa sakerna har vi aldrig tränat på. Jag vet ju också nu vad vi behöver träna mer på och nästa år så jä***r ska vi fixa det.
Nu tar vi nya tag inför utställningen i morgon.

Vill också sända ett stort GRATTIS till Hanna och Whiskey som fick ihop 90 poäng i öppenklass och plockade hem en andra placering. Det bådar gott inför morgondagens Dual Purpose final. Ett Utmärkt resultat och de ligger bäst till inför DP vinsten så håll tummarna...

Inga kommentarer: