onsdag 5 oktober 2011

ÄNDRADE PLANER, TRÅKIGA OMSTÄNDIGHETER...

Det blev ingen jaktträning för oss idag då omständigheterna ville något annat. Men jag tycker nog min dag har varit ganska effektiv trots allt. Först lämna barn, jobba hämta barn. Sedan ladda inför kvällsmat. När Martin kom hem så gick vi en promenad med hundarna där 200% lades på lilla fröken Vinna om att man måste faktiskt gå ordentligt i koppel. Hon var mycket skeptisk till detta först men sedan så gick det faktiskt ganska så bra, något vi helt klart ska kämpa vidare med!

V'l hemma blev det ett träningspass med Zeke med samma plan som igår. Lite lugnare var han efter promenaden men stadgan är ett stort problem nu måste jag säg.

Efter det så cyklade Martin en runda med Zeke - måste bygga fysik - medans jag började med kvällsmaten. För att avsluta dagen så han vi även med lite städning, kloklippning och Greys Anatomy...

UTVÄRDERING:

Rutan:
Måste få tillbaka vår trygghet i momentet igen, ska inte finnas några tvivel där ute.
tanke - lägga dragning åt vänster och testa och se om det blir någon skillnad med/utan band, för att se om det är det som är problemet.
Fungerade bra idag. Lite tendenser åt höger finns men tror verkligen på att det är att fortsätta att motivera upp vänster i stället.Dock tjuvade han på komenderingen idag och även här måste vi stadge träna.

Inkallning med stå:
Fokus på ordförståelse och engagemang. Öka säkerheten i stå.
tanke - Köra stå övningar utanför inkallningen för att få tillbaka ordförståelsen. Ska även testa om det blir någon skillnad med handtecken/röstkommando. Vid korrekta stå kommer jag belöna det mesta men inget annat än stå räknas.
Här fick vi lägga in lite stadge träning också då han fortsatte att tjuva på kommenderingarna även idag. MENskam den som ger sig, det blev stadga både i start och vid ställandet. Kanon att få ny TL idag genom Martin vilket klart påverkade Zeke. Är dock fortfarande supernöjd idag, INTE ETT ENDA ligg idag heller :-)

Apporteringen:
Jobba på förberedelse och snygga gripande.
tanke - träna som vi gjort tidigare men också utmana han lite så att han verkligen tänker "håll fast" vilket kanske ska kunna förekomma sådana problem som vi fick igår.
Gick bättre med TL idag och det var bara en gång det blev tjuvis. Själva apporteringen i sig gick mycket bättre även den och inte så mycket att säg egentligen. Fick några kanonfina ingångar idag = LYCKA!

Fjärr:

Skifte ligg, INGET hakan i backen
tanke - Att belöna blixtsnabbt innan hakan åker ner för att sedan öka kriterierna ganska snabbt. Han KAN ligg det är bara det att han kör plats mest hela tiden nu. Alternativ två är att säkra upp sättanden från hakan i backen.
Idag tränade vi enbart på alternativ två och det känns nog egentligen ganska tryggt. Märker dock att förväntan ligger numera på ligg och ska ta och belöna på sitt lite mer nu. 

Inga kommentarer: