torsdag 1 mars 2012

TRÄNING FÖR DE ALLA...

Man skulle ju kunna tycka att det är ett problem att ha 3 hundar som ska tränas. Jag ser det dock som väldigt positivt då det utmanar samtidigt som det blir väldigt varierande. Man tränar ju hela tiden på olika saker, olika sätt och olika nivåer.

Idag så har alla hundarna fått sig ett lite pass var. För VÅGA så var det åkervandring vilket kan i sig vara nog så jobbigt då det är stort och ganska öde. Men som den lilla kavata damhon är så var hon ganska obekymrad över detta. Det blev även premiär idag för lite apportering vilket hon tyckte var superkul och givetvis så var vi ju snabba med kameran för att fånga detta på bild ;-)

För VINNAs del handlade det om "konsekvens" träning. Om man sticker och inte kommer tillbaka så blir det inte så bra. Planen är dock INTE att korrigera henne utan mer att förmå henne att förstå att man kan bli tillsagd och sedan är det okej - Tack Kati - ändå. Efter att ha vandrat tyst efter henne i 45 minuter så var Loke så vänlig att bjuda upp henne på vägen - inte hans avsikt så klart - vilket gjorde att jag blev lite nervös. Det slutade med att grannen fick tag på henne och jag fick faktiskt möjligheten att påtala för henne att jag inte var riktigt nöjd med detta beteendet. Efter detta så gick vi ner på åkern igen och släppte henne - yapp ni läste rätt! - och började med några lydnadsinkallningar som fungerade kanon. Även Vinna fick då testa på att apportera dummies och givetvis så stack hon först med den MEN sen kom hon på sig själv och lämnade av i hand VARJE gång. :-)

ZEKE fick sig ett lydnadspass med fokus på ominlärning av inkallningen och jag tror att det faktiskt kommer att kunna fungera, måste bara jobba in det ordentligt först.

Lite bilder från dagen får avsluta, Sov Gott!!!
Inga kommentarer: