söndag 6 november 2011

DAGENS UTSTÄLLNING!

Är jättenöjd med båda våra hundar efter dagens utställning. Vinna visste vi ju redan innan att det inte var lönt att ställa men gjorde det ändå för att det är även ganska bra träning. Tyckte väl kanske nog att kritiken var onödigt hård då det ju ändå bara var valpklass. Hade man varit helt grön i dessa sammanhang så hade man kanske blivit helt knäckt. Nu var vi väl medvetna om hur lilla råttan såg ut och blev inte speciellt förvånade...

Kritiken löd: En något för pinnig och lätt tikvalp som saknar tillräcklig bredd och benstomme. Borde haft mycket kraftigare nosparti och får ett något otypiskt helhetsintryck. Rör sig fritt och har ett trevligt temperament.

När det gäller Zeke så hade vi ju som mål att få ett Excellent vilket ju gick strålande och som bonus fick vi även ett CK på han. Domaren vart väldigt förtjust i han och kunde inte förstå hur "en sån flink gutt" hamnat i bruksklass. Jag fick dock lite skit för att jag inte kunde visa han tillräckligt bra, hade jätte svårt att få han att springa så det blir till att träna, träna...

Kritiken löd: Utmärkt typ, Utmärkt storlek, maskulin, välformat huvud, Bra vinklad, Utmärkt benstomme och tassar, Rör sig fritt.

Extra kul var att Zekes bror Rolex var också på plats och vi sänder ett stort grattis till de som knep en andra placering i ung hundsklass och även han fick ett CK. Fina pojkar vi har :-) Tyvärr så glömde vi  kameran i husvagnen - var så arg - så ni får hålla tillgodo med ett litet klipp från Vinnas premiär i ringen. Vet att det inte är bästa kvalitén då det är filmat med telefonen...

4 kommentarer:

Sandra, Thyra o Lhine sa...

"Domaren vart väldigt förtjust i han och kunde inte förstå hur "en sån flink gutt" hamnat i bruksklass."

Vad ska man säga om den kommentaren? Suck! Hon kanske inte menade som hon sa, men det låter ju som att det är negativt att ställa i bruksklass. Att om man är en "flink gutt", då kan man minsann inte jobba.

Grattis till excellent, vinst och CK!

Matilda - Aqua Seer's Kennel sa...

JAg tolkade det precis som du Sandra, blir ju lite fördomsfullt. MEn det är ändå kul att stå där då och visa att de har fel! Tror dock han kanske hade gått ännu bättre om vi ställt i unghundsklass vilket ju är skit tråkigt.

Jenny Widebeck sa...

... eller så menade hon det som något positivt - att det bara var roligt att se en snygging i bruksklass!

Och angående tiken, var det väl trevligt att domaren berömde temperamentet om ni nu var där för att träna :)

"Always look on the bright side of life" ;)

Tack för trevliga kommentarer i blogg på sistone. Det är så roligt när läsare ger sig tillkänna!

Linn sa...

Personligen hade jag nog inte ställt min hund efter en sån kommentar om det vore första gången.. men jag är lite känslig jag också, speciellt när det gäller ens hjärtegryn ;)