onsdag 23 november 2011

DET ÄR INTE OMÖJLIGT...

Efter dagens spår känner jag verkligen att det är inte omöjligt att vi spårar oss igenom helgens apell spår. Fullspåret idag löste han helt Ok!

Spårupptaget är klockrent och han drar på så jag hänger som en vante efter - inte helt ultimat - i linan och första pinnen bärgade han hem galant.

Vid först vinkeln fick vi lite snurr och det var helt klart lite skillnad när han var ut i full lina men efter att jag sagt spår så hittade han rätt och andra pinnen var i hamn nästan lika lätt som första.

Vid sista vinkeln fick vi lite problem då det gick lite för fort. Efter att jag stannat upp och sagt spår så gick han på ett spår igen som jag dock inte tyckte var mitt men jag lät han hållas. Efter ett tag så tyckte jag att han började dra lite väl långt ifrån spåret och stannade upp igen - dumma mig - för att han skulle gå på rätt. Sa spår och han snurrade runt lite men gick på ett spår igen och jag tänkte att "Ja Ja vad spelar det för roll om han går fel" och efter cirka 20 meter på hans spår så var han rakt på slutet.

Vad har vi lärt os av detta då?!? Lite på hunden och tro inte så mycket själv...
nu blir det spårvila och på lördag ska jag lägga ett motivations spår med köttbullar och mång apporter och sedan är det bara att hålla tummarna inför söndagen :-)

1 kommentar:

Sandra, Thyra o Lhine sa...

Vad skönt att det gick bra. Alltid skönt att ha ett lyckat träningspass bakom sig när man ska ut och tävla :)

Du får försöka ha is i magen på söndag. När jag gick appellen med Thyra hade vi frost och högt gräs, och jag kunde se spåret och prata med henne och tala om att hon var rätt... men Lhines spår gick i klöver, och det fanns inte en chans att se var spåret låg. Jag trodde Lhine gått för långt på första sträckan, men vips så vinklade hon efter ett par snurrar :)