tisdag 8 november 2011

DAGENS UTVÄRDERING

Är så himla nöjd med dagens träningspass. Vinna fick också följa med och skötte sig helt exemplariskt. inte en gång att hon stack utan var fokuserad på mig hela tiden. Vi körde inkallning, ingångar vid sidan och lite stå/ligg. Underbara hund ger ju alltid 200 % och det ska bli otroligt kul att se vad det kommer utvecklas till. Zeke gjorde också ett grymt träningspass som startades med en sjukt bra plats och avslutades med en kanonlänk, mycket stolt hundägare var jag idag :-)

Fritt följ:
Fokus På att fortsätt hitta rätt tempo och kontakten vid starter.

tanke - Ska prova på att trampa på och se om det känns bättre för oss båda. Vid starter gäller full kontakt.Mycket nöjd idag, bra med i starterna och bra kontakt. Tror också att vi har hittat ett tempo som passar oss båda. Nu ska bara JAG träna mer på detta så jag itne börjar sacka efter igen.

Hopp/sitt/Hopp:
Fokus Påhopphöjd
tanke - Ska jobba med fler plank och pressa han lite via höjden att han måste hoppa ordentligt. Kommer ihåg vad de sa på talangtruppen att man fick oftast bättre hopp om hindret var lite högre.
Lade på 7 plank idag och är chockad över hur bra det gick. Mycket bättre avtramp, inga tendenser till islag och bättre avstånd till och från hindret. Helt klart lyckat försök av ändring i träningen.

Inkallning med stå:
Fokus: På ställandet som alltid.
tanke: Modullera lite med handtecken/ röst kommando - Ja, jag vet. Är fortfarande tveksam på vilket som fungerar bäst..
Kan fortfarande inte bestämma mig men är nöjd med stadgan idag vid kommenderingen, Ställandet var också bra och jag tror att jag - återigen - bestämt mig för röstkommando, SUCK! vilken velig matte.

Apportering:
Fokus :På gripandet.
tanke: Belöna snygga gripande även här testa om det blir olika beroende på hur långa kast jag gör.
Mycket bra apportering idag upplevde inte någon större skillnad på hur långt man kastar. Tror bara att det är fortsatt träning av gripandet som gäller.

Länk:
Fokus: Fritt följ - läggande - inkallning - Rutan
Tanke:Då rutan föll sist på tävlingen så vill jag få en chans att stärka upp den igen trots att det var nog första gången han missade. Reservplanen är att köra nedläggande på fjärren.
Ändrade länken till - Ingång på plan - Fritt följ - Apportering - och här är jag mycket nöjd. Härligt flyt i fria följet.

Dagens guldkorn är nog ändå genombrottet när det gäller vittringen och här är et tlitet klipp från ikväll när vi testade i källaren. Är supernöjd med framstegen men det är ju långt ifrån färdigt...

2 kommentarer:

Matilda Edblom sa...

Kul att de går framåt :)
Länkar till dig från min blogg om de är okey?

Kram

Anonym sa...

skön känsla när det går bra :) fortsätt lycka till ;-)
//marie,love&carma