torsdag 10 november 2011

LYCKA ÄR ETT HÄRLIGT TRÄNINGSPASS!!!

Vilken känsla efter dagens pass! Är sååå otroligt nöjd med dagens pass han var så otrolit fokuserad och hade underbar energi.

Länk 1:
Fokus: Plats - ingång på plan - Fritt följ start

Tanke: Då vi haft lite problem i starterna och spänningar i fria följet på tävling tänker jag att här motivera upp kontakten i startet. Det räcker med kontakt vid ett steg så kommer jag belöna. Reservplanen är att köra en snabb halt och belöna den starten.
Tyvärr så blev det ingen plats men körde det andra men herregud vad bra det var, full fokus hela tiden och jackpot belöning.

Länk 2:
Fokus: Läggande under gång - inkallning med stå - apportering - rutan
Tanke: Vill förstärka han vid rutan så att vi får tillbaka vår gamla trygghet i detta momentet. Vill att han ska känna att det är rätt
Länken var super bra bortsett från lite slarv vid apportering men han gjorde en kanon snygg ruta och inkallning var superfin. Så jag är mer än nöjd!

Detaljträning:
Fokus: Detaljträna de brister som visar sig i länkarna och stärka hans självförtroende genom enkla övningar där han har chans att lyckas. Göra som Anders sa: Börja enkelt, försvåra och avsluta enkelt med hundens självförtroende på topp. Vad som kommer detaljtränas får ni alltså då reda på senare
Gick in och detaljtränade apportering med mycket bra respons från  Zeke, körde även en fjärr på cirka 15 meters med superfint resultat.

Tränade även lilla Vinna som skötte sig ypperligt. Körde lite ingångar, inkallning, ligg/stå under backa. Testade även på hoppet lite vilket hon inte var helt övertygad om att det var rätt men efter att ha lekt lite vid hindret så tyckte hon att det var super kul och jag ser helt klart framsteg hos min lilla råtta som bådar gott inför framtiden...

Inga kommentarer: